Anadolu Vakfı Değerli Öğretmenim Projesi Ordu’da
Anadolu Vakfı, COVID-19 pandemisi nedeniyle online platforma taşıdığı Değerli Öğretmenim projesi ile Ordu’daki öğretmenlerle buluşuyor.
21 Mayıs’ta gerçekleştirilecek programda Yaratıcı Düşünme eğitimi verilecek.
Anadolu Vakfı, Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmen, öğrenci ve idarecilerle buluşan Değerli Öğretmenim Projesi eğitimlerine COVID-19 pandemisi nedeniyle online olarak devam ediyor. İçeriği gündem doğrultusunda yeni konularla zenginleştirilen Değerli Öğretmenim projesi kapsamında 21 Mayıs’ta Ordulu öğretmenlere online Yaratıcı Düşünme eğitimleri verilecek. Yaratıcı Düşünme eğitimleri ile yaratıcılık yetkinliğini farklı düşünmeye yönelik pratikler ile geliştirip; daha etkili kullanılmasını sağlayarak, yaratıcı düşünme ve yaratıcı düşünen çocuklar/gençler yetiştirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında Ordu’da 18 Mayıs tarihinde idarecilere yönelik Yönetişim Yetkinlikleri Gelişimi eğitimi verilmişti.
İçeriği yeni konularla zenginleştirildi
Değerli Öğretmenim projesi kapsamında verilen eğitimler İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile uzaktan erişim araçları; Zoom, Adobe Connect ve Teamlink uygulamaları üzerinden devam ediyor. İçeriğine “Öğrencilerin Karar Süreçlerine Katılımı, Çevre Bilinci/Ekolojik Farkındalık, Yeni Dünyada Yeni Eğitim Yaklaşımları, Dijital Vatandaşlık, Nerede Kalmıştık?, Yaratıcı Düşünme, Dijital Okuryazarlık, Ya Corona Bir Öğretmense, Fırsat Eşitliği” isimli yeni eğitimlerin eklendiği proje; eğitim sistemine araştıran, sorgulayan, toplumsal sorunlara duyarlı ve çözüm odaklı; özgüven sahibi, mesleki yeterliliğe sahip, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri dikkate alan bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Proje kapsamında öğretmenlerin ve eğitim alanındaki yöneticilerin başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerin artırılmasına, bir problemden veya bir ihtiyaçtan yola çıkarak projeler geliştiren, sürdüren ve sosyal dönüşümü sağlayan yetkinlikleri ile toplumsal ve sosyal ihtiyaca yönelik sürdürülebilir sistemler kurabilme becerilerinin geliştirilmesine yönelik seminer ve eğitimler hayata geçiriliyor.