google.com, pub-8402204537413650, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-8402204537413650, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-8402204537413650, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in gelir getirici projeleri arasında yer alan “Sözleşmeli Tarım” uygulaması, meyvelerini vermeye başladı. Çalışmalar kapsamında, 4 ilçede üretilen domateslerin ilk hasatı gerçekleşti.
Ordu’da, gelir kaynaklarını çeşitlendirmek, tarımsal üretim potansiyelini aktif hale getirerek ekonomiye kazandırmak amacıyla, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan çalışmalar üreticilerin yüzünü güldürüyor. Tarım ve hayvancılık alanında uygulanan projeler kapsamında, ‘’Sözleşmeli Tarım Modeli‘’ ile üretilen domateslerin hasadı başladı.
HEM ÜRETİME HEM DE EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu, Fatsa, Ünye ve Perşembe ilçelerinde, 21 üreticiye toplam 5 bin adet aşılı domates fidesi dağıtıldığını söyledi. Tarımsal üretim odaklı bir kalkınma modeli kurmak istediklerini ifade eden Başkan Güler, “Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığımız tarafından takip edilen projelerle, hem ekonomimize önemli bir katkı sağlıyor, hem de kırsalda yaşayan üreticilerimize yeni bir gelir kapısı açıyoruz. Sözleşmeli tarım modeliyle Altınordu, Fatsa, Ünye ve Perşembe ilçelerimizde hayata geçirdiğimiz, domates yetiştiriciliğinde ilk hasat başladı” diye konuştu.
İLK ÜRÜNLER KARANTİNADAKİ MAHALLELERE DAĞITILDI
Yapılan sözleşmeyle, üreticilerin aldıkları domates fidelerinin karşılığı olarak, Büyükşehir Belediyesine piyasa fiyatı üzerinden domates vereceklerini dile getiren Başkan Güler, “Geriye kalan domatesleri de satıp aile bütçelerine katkı sağlayacaklar. Üreticilerden fide karşılığı alınan domateslerin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasıyla hem sağlıklı gıdaya ulaşmakta güçlük çeken toplumsal grubun ihtiyacı giderilmiş olacak hem de ilimiz sınırları içerisinde üretilen yerli domates pazarda vatandaşlarımızın tüketimi için yerini alacak. Üreticilerin ilk hasatından elde edilen domatesleri korona virüs nedeniyle karantina altındaki mahallelere ücretsiz dağıttık” şeklinde konuştu.
“MADDİ VE MANEVİ AÇIDAN BÜYÜK DESTEK SAĞLADI”
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin teşvikleriyle, Fatsa Madendüzü mevkiinde, ilk defa bu yıl domates yetiştiriciliğine başladığını söyleyen Cemil Pekbüyük, “Güzel de hasat oldu. Bundan sonraki yıllarda daha profesyonel olarak bu işe devam edeceğiz. Aslında her ailenin yapması gereken bir şey. 450 kök domates aldık. İnşallah bugün ilk hasatımızı toplayacağız. Yeni olmamıza rağmen güzel bir altyapıya sahip olduk. Pandemi döneminde, bizlere maddi ve manevi olarak çok büyük destek oldu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in bu gibi projelerde yer alması bizleri ayrıca mutlu etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. 450 m2 iki seramız var. Nasip olursa bunu 10’a çıkaracağız. Büyükşehir çok önemli destekler veriyor. Bunları kaçırmamak lazım” dedi.
“BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Altınordu ilçesine bağlı Efirli Mahallesi’nde 250 m2’lik serasında domates üreten Cemal Çakır ise “Ürettiğimiz domatesleri perakende olarak tüketicilere satıyoruz. Domates veya sebze yetiştirecek arkadaşlara özellikle tavsiye ediyoruz. Şehirde bulamadığınız mutluluğu köyde bulabilirsiniz. O yüzden, köyde hayat var diyoruz. Bu tip işlerde ciddi bir kazanç var. Biz bu işi severek yapıyoruz ve belediyenin bizlere verdiği desteklerden dolayı son derece memnunuz. Bu işi yapmak isteyen gençlere ise özellikle tavsiye ediyoruz. Çünkü bir nesil bu işi bıraktıktan sonra ülkemizde büyük bir gıda açığı olacak. Bu açığı da biz gençler olarak kapatacağız. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarıma verdiği destek çok önemli. Çünkü ben daha önceki yıllarda, il ve ilçe tarım müdürlüklerine bireysel olarak başvurularda bulundum. Çok fazla bir şey çıkmadı. Bakan bey şehrimize kendi sloganıyla geldi. Bu da bir katma değer yarattı. Bizim gibi gençlerinde önünün açılacağını umut ediyorum. Tabi bu projeleri alıp, sahip çıkıp daha ileri bir seviyeye taşımamız lazım. Biz bu projeleri uzun vadeli yapmalıyız. Sonuçta, tarım ve hayvancılık uzun soluklu bir iş” diye konuştu.
EKONOMİ
18 gün önceKÜLTÜR SANAT
08 Kasım 2024GÜNDEM
08 Kasım 2024GÜNDEM
08 Kasım 2024SPOR
08 Kasım 2024SPOR
08 Kasım 2024SPOR
08 Kasım 2024