DEPREMİN ETKİSİNİ ORMEK KURSLARINDA DİKİŞ-NAKIŞ ÖĞRETEREK ATLATTI
YAŞADIKLARINI DİKİŞ MAKİNALARININ SESLERİ ARASINDA UNUTUYOR
ORMEK İKİNCİ EVİ OLDU
6 ŞUBAT DEPREMLERİ DOLAYISIYLA ORDU’YA GELEN USTA ÖĞRETİCİ SONGÜL AYTEKİN, ZOR GÜNLERİNİ ORMEK KURSLARINDA AİLE ORTAMINDA VERDİĞİ EĞİTİMLERLE ATLATTI
6 Şubat depremleri sonrası Ordu’ya gelen ve yaklaşık iki yıldır Fatsa ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Songül Aytekin, Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda eğitmenlik yapmaya başladı. Yaklaşık iki yıldır ORMEK’te giyim üzerine eğitimler veren ve zorlu süreci dikiş makinaları sesleri arasında, kursiyerlerinin aile sıcaklığındaki ortamıyla atlatan Aytekin, “Deprem gerçekten küçük kıyametti. Zor günleri ORMEK’te bu sıcak aile ortamında atlattım. Burası benim ikinci evim oldu” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) açtığı kurslarla vatandaşların bilgi ve beceri yönlerini ortaya çıkarmanın ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarının yanı sıra sosyal etkileriyle de adından söz ettiriyor.
DEPREMİN ETKİLERİNDEN ORMEK’TEKİ AİLE ORTAMI İLE UZAKLAŞTI
6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük bir yıkıma sebep olan depremlerden birçok il gibi Malatya’da etkilendi. Bu kapsamda Malatya’da yaşayan ve depremden etkilenen 51 yaşındaki Songül Aytekin, zor günlerin ardından Fatsa’ya geldi. Burada yaşamını sürdüren Aytekin, Malatya’da olduğu gibi Ordu’da da Halk Eğitim ve Fatsa ORMEK aracılığı ile Giyim ve El Sanatları alanında eğitimler vermeye başladı. ORMEK’te verdiği eğitimler ve bu aile ortamı Aytekin’in yaşadığı zorlu süreçten uzaklaşmasında büyük rol oynadı.
AYTEKİN: “ORMEK İKİNCİ EVİM ORDU İKİNCİ MEMLEKETİM OLDU”
Fatsa ORMEK’te özveri ile eğitim vermeyi sürdüren Usta Öğretici Songül Aytekin, hem yaşadığı zorlu süreci hem de bu zorlukları nasıl atlattığı hakkında konuştu.
‘Küçük kıyamet’ olarak nitelendirdiği depremlerin etkisini ORMEK’te sıcak aile ortamında aştığını aktaran Aytekin, “Malatyalıyım, depremde Malatya’daydım. O an küçük kıyametti. Gerçekten asrın felaketiydi. Evimiz hasar aldı. Bu sebeple Ordu’ya geldik ve Fatsa’ya yerleştik. Usta öğretici olduğum için ORMEK’te bu çalışmalarıma devam ettim. Zor günleri burada atlattım. ORMEK’te Ordu’da benim ikinci evim ikinci memleketim oldu. Halk eğitim ve ORMEK beni bağrına bastılar, beni yalnız bırakmadılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde yeniden hayata bağlandım. Ordu’yu da Ordu insanlarını da çok seviyorum” diye konuştu.
KURSİYERLER: “SONGÜL HOCAMIZ, KİMİ ZAMAN BİR ANNE KİMİ ZAMAN BİR ABLAMIZ GİBİ, ONU ÇOK SEVİYORUZ”
Songül Aytekin’in eğitim verdiği kursiyerlerde kendisini çok sevdiklerini belirttiler. Aytekin’i kimi zaman bir anne kimi zaman bir abla olarak gördüklerini aktaran kursiyerler, zorlu süreçleri hep birlikte atlattıklarını kaydettiler.