google.com, pub-8402204537413650, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-8402204537413650, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-8402204537413650, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, 2022 Meclis 2. Olağanüstü Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in başkanlığında yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya geçmeden önce bir konuşma gerçekleştiren Başkan Güler, Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ile ilgili meclis üyelerine bilgi verirken gündeme ilişkin de açıklamalarda bulundu.
19 ilçede 372 ayrı noktada 1177 personel ile daha çağdaş bir şehircilik anlayışı için çalıştıklarına değinen Başkan Güler fındık kavsulundan yem üretimi, güneş enerjisinden şehir mobilyaları gibi yeni çalışmaların müjdesini verdi.
“1177 PERSONEL İLE 372 AYRI NOKTADA AKTİF ÇALIŞIYORUZ”
Başkan Güler, 1177 personel ile 19 ilçede aktif bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.
Güler konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız 98 farklı noktada 360 personel ile 19 ilçemizde yollarımızın bakım ve onarımını yapıyor. OSKİ’miz 129 noktada 467 personel ile içme suyu hattı, kanalizasyon bakım ve onarım çalışması yapıyor. Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığımız 145 farklı noktada 350 personel ile çalışıyor. Dolayısıyla şu anda 19 ilçemizde 372 noktada 1177 personel ile daha güzel ve daha çağdaş bir şehir için çalışıyoruz. Tarım gibi diğer alanlarımızda yapılan çalışmalarla da 400’ün üzerinde çalışma yapılıyor.”
“KAVSULDAN YAPTIĞIMIZ HAYVAN YEMİ İLE EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Fındık kavsulundan hayvan yemi üretimi ile ilgili yapılan çalışmaların olumlu sonuç verdiğini söyleyen Başkan Güler, “Ordu tabirimizle kavsuldan hayvan yemi yaptık. ORYAZ şirketimiz bunun makinesini de yaptı ve imalata geçirdik. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Fındığımızın kapsülünü hayvan yemi olarak yaptığımız çalışma olumlu cevap verdi. Dolayısıyla bizim attığımız, hiç olmazsa hayvanlarımızın altına serdiğimiz Ordu tabirimizle kavsuldan hayvan yemi yaptık. İçerisindeki gıda değeri de gayet müsait. ORYAZ şirketimiz bunun makinesini de yaptı ve imalata geçirdik. Yem rasyosunuz içine konacak şekilde kavsulları öğütüyoruz. İlk etapta 150 milyon liralık bir ekonomi böylelikle Ordu’muza kalacak. Düzce’ye kadar da bütün fındık bölgelerinde ithal yemle dışarıya ödediği para ile önemli bir katkıyı yapmış olacağız. Bu çalışmamızın hayırlı olmasını diliyorum.
“GÜNEŞ ENERJİLİ KENT MOBİLYALARININ ÜRETİMİNİ YAPIYORUZ”
Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORYAZ A.Ş bünyesinde güneş enerjili kent mobilyalarının üretimini yaptıklarını açıklayan Başkan Güler, “Şehir mobilyaları için bir çalışma geliştirdik. Güneş enerjisi panelli mobilyalarımızda hem oturup dinleneceksiniz hem de elektronik aletlerini şarj edebilecekler. ORYAZ şirketimizin yazılımı ve kurulumu ile bunun da üretimini yaptık. Çoğaltarak parklara, belirli alanlara koyacağız” şeklinde konuştu.
“ORDU TEKNELER İLE GÖRSEL VE FONKSİYONEL BİR ÜRÜNE KAVUŞTU”
Ordu’nun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tekneler ile görsel ve fonksiyonel bir ürüne kavuştuğunu belirten Başkan Güler, “Ürettiğimiz teknemiz ile dün denizde sürat denemeleri yaptık. Adrenalinimizi yükseltecek çok güzel bir çalışma oldu. Avrupa normlarında CE’sini aldığımız için satabilir ve hatta ihraç edebilir durumumuz var. Karadeniz Bölgesi’nde tek olan kompozit malzemeden tekne üretiminin şimdi kamaralısını yapacağız. Ailelerimizin rahatlıkla kullanabileceği bir tekneyi imal ediyoruz. 10 gün içerisinde de sergisini yapacağız. Bir sürat teknemiz, bir Osmanlı kayığımız var. Kendi mühendislerimizin tasarımı, kendimiz ustalarımız ile Ordu’nun emeği ve zevki ile yapıldı. Kendi patentimi alacağımız bir çalışma. Ordu yeni bir görsel ve fonksiyonel bir ürüne kavuşmuş oluyor.”
“ARTIK GEREKTİĞİNDE KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ YAPACAĞIZ”
Herhangi bir iş için bahane ile işin durdurulmasının mümkün olmadığı söyleyen Başkan Güler, artık gerektiğinde kendi inşaatlarını kendi mühendisleri, mimarları ile yapacaklarını açıkladı.
Başkan Güler sözlerine şu sözler ile devam etti:
“Gerektiğinde kendi inşaatlarımızı kendimiz yapacağız. Biz ihale ediyoruz, bazen müteahhitler girmiyorlar. Mühendisse bizde var, para ise zaten biz yapıyoruz, proje zaten bizden gidiyor. Dolayısıyla biz yapacağız. Siftahını da Ünye’de Tabakhane Deresi’nde yapacağız. Bisiklet Yolu’nun Köprüsü’nün projesini hazırladık, her şeyini yaptık ihaleye çıktık ama ihaleye kimse girmedi. Bende arkadaşlara kolları sıvayalım dedim. Müteahhit karı bizde kalmak üzere hesabını yaptık, yarı yarıya yapacak durumdayız. Kazmayı vurduk, durmak yok yola devam. Böylece bekleyen işlerinizi öncelik sıramıza göre yapacağız. Ben 170 baraja imza atmış biriyim. Dolayısıyla çok daha zorlarını yaptık. Sizlerin desteği ile arkadaşlarımızın teknik bilgisi ile yapabilecek durumdayız. Bizim burada her bir iş için herhangi bir bahane ile durması mümkün değil. Allah’ın izni ile üstesinden geleceğiz.”
“ÜNYE LİMANI İLE ORDU BÜYÜK BİR AVANTAJA SAHİP OLACAK”
30 yıldır Ünye’de kullanılan 150 metrelik rıhtımın yapılan çalışmalar ile 280’e yükseltildiğine değinen Başkan Güler, Ünye Limanı ile Ordu’nun büyük bir avantaja sahip olacağını söyledi. Başkan Güler, “Ünye’de 30 yıldır 150 metrelik bir rıhtım kullanılıyordu. Biz buna 130 metre daha ekledik. 280 metrelik rıhtım oldu. 3 gemi aynı anda yanaşabiliyor. Bu çalışma ekonomik kazanç sağlayacak. Yakında biz orada gemileri boşatmadan konteynırlar şeklinde yükleyeceğiz. Bu Ordu’muzun çok büyük bir mukayeseli avantaja ulaşması demektir” şeklinde konuştu.
2 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ
2022 2. Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda ihtisas komisyonundan gelen raporlar ve dairelerden gelen tekliflerle toplam 2 gündem maddesi görüşüldü. Mevzuat gereği incelenmesi için 2 madde komisyona havale edildi.
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı’nı 10 Haziran Cuma günü saat 14.00’te Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirecek.
EKONOMİ
18 gün önceKÜLTÜR SANAT
08 Kasım 2024GÜNDEM
08 Kasım 2024GÜNDEM
08 Kasım 2024SPOR
08 Kasım 2024SPOR
08 Kasım 2024SPOR
08 Kasım 2024