ORDU TERMİNALLERİ 2024 YILINDA 208 BİN ARAÇ VE 550 BİN YOLCUYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
ORDU TERMİNALLERİ 2024 YILINDA 208 BİN ARAÇ VE 550 BİN YOLCUYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
İçeriği Görüntüle

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, küresel ısınma ve iklim değişikliklerine bağlı yaşanabilecek kuraklığa karşı suyun verimli ve etkin kullanılması, israfının önlenmesi, çevrenin korunması, su kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Daha önce 15 maddelik 'Su Verimliliği' (SUVER) yasa tasarısı hazırlayarak meclise sunulmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı'na ileten, özellikle yağmur sularından daha etkili yararlanmak amacıyla ‘Yağmur Suyu Hasat Projesi’ni devreye alan Başkan Güler, özellikle içme suyu hatlarındaki su kaybının önlenmesi amacıyla OSKİ’ye talimat verdi.

Başkan Güler’in talimatlarıyla bir çalışma yapan OSKİ, 19 ilçede 800 km’lik içme suyu hattında gerçekleştirdiği çalışma ile 6,5 milyon tonluk su kaybını önledi. OSKİ, bünyesinde bulundurduğu son teknolojik araç ve gereçlerle kayıp ve kaçak kontrolleri gerçekleştirdi. İçme suyu şebeke hattının yer altında bulunan 1.600 arızaya müdahale eden OSKİ, toplam 6,5 milyon tonluk su kaybının önüne geçti.​